24 februari 2010

FIFTEEN

16 februari 2010

FOURTEEN




Detta, mina damer och herrar, är fröken Allie Eriksson som föddes den 14:e februari 2010, klockan 23.14. Ett hjärtebarn utan dess like.

Nej, det är ju inte jag som är mamman.
Jag är mest en stolt vän till modern och hade den stora äran att assistera mamma Rebecca under dagen då Allie äntligen kom till världen. Vilket underverk till barn! Sötare får man ju leta efter.

Och vilken kämpe till mamma då. Inte en gång hörde jag henne klaga. Det "gjorde lite ont" ibland...

Det som till en början var en lugn dag blev till slut väldigt dramatiskt och kvällen avslutades med ett akut kejsarsnitt. Jag hade varit lugn hela tiden och inte låtit vare sig blod, kräk eller fostervatten bekomma mig, men i just det ögonblicket då jag hörde läkaren höja rösten och hon sa: "Nu blir det akut snitt", då steg min puls lite. Det ska jag erkänna.

Jag är fortfarande fascinerad av hur snabbt allting gick från det att läkaren höjde rösten, till det att Allie låg fram för mig, liten och blodig, men alldeles, alldeles underbar.

Rebecca sövde de ju inför snittet så jag fick med glädje klippa navelsträngen och tillbringa de första timmarna med Allie. Hon mådde jättebra när hon kom ut och hennes skrik hördes långa vägar i korridoren när sköterskan bar fram henne till ett litet värmebord där jag och tre sköterskor väntade.

Efter att de hade kollat att hon andades själv och att hon hade fin färg så fick hon ligga i kuvös i några timmar för att hon skulle hålla värmen. Så jag och sötnosen satt i ett mörkt rum och bekantade oss med varandra. Jag minns inte vad det var jag sjöng för henne men jag tror det var "Stilla Natt", haha. Jag var nog lite omskakad.

Efter några timmar fick vi komma upp på BB och vänta på mamma Rebecca.
Rebecca mådde bra när hon kom och såg väldigt lycklig ut när hon fick se sin dotter.
Det värmde i hela kroppen när jag sen la Allie på Rebeccas bröst.

Jag var och hälsade på dem igår efter skolan och de mådde bra. Rebecca var trött så klart men lillan var lika fin som vanligt. Enligt läkaren idag så är Allie ett praktexemplar med perfekt hörsel. Vad månne bliva?

Jag ska dit ikväll också. Dels för att jag vet att Rebecca behöver sällskap och dels för att jag vill snuffa lite på Allie, haha!

Mer snufferi åt folket!

12 februari 2010

THIRTEEN





Mina vänner är de bästa! Det kom ett brev idag. Ett rött med hjärtan på.
Inuti låg ett fint, handskrivet brev. Ett sånt man inte får så många av nu för tiden.
Med brevet följde en klubba och en fin nyckelring som gjorts av den som skrev brevet.
En Alla Hjärtans Dag hälsning. Det värmde mitt hjärta och lirkade fram en liten tår i min ögonvrå. En lyckotår.

9 februari 2010

TWELVE


8 februari 2010

ELEVEN

Vi ska ha utställning i skolan...


TEN

6 februari 2010

NINE

4 februari 2010

EIGHT

2 februari 2010

SEVEN



Selfportrait a long time ago...

SIX


1 februari 2010

FIVE

FOUR

THREE